Coronavirus (Covid-19)

Maatregelen coronavirus (Covid-19)

Het coronavirus en de ernstige gevolgen daarvan zijn met de dag voelbaarder. De besmettingen zijn lastig tot een halt te roepen waardoor vooral mensen met een kwetsbare gezondheid extra risico lopen. Daarom is het heel belangrijk om zoveel mogelijk thuis te blijven om (verdere) besmettingen te voorkomen.

De overheid heeft aangescherpte maatregelen aangekondigd zoals het ‘social distancen.’ De overheid blijft deze maatregelen continu updaten om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn inmiddels verlengd tot 28 april 2020. Neemt u daarom alstublieft tot die tijd de maatregelen in acht. Dat betekent social distancing (sociale afstand bewaren). Zo veel mogelijk fysieke contacten met andere mensen vermijden!

D.O.Z. Thuiszorg houdt de ontwikkelingen van de overheid nauw in de gaten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD-Rotterdam Rijnmond zeer nauw op.

VEELVOORKOMENDE SYMPTOMEN VAN HET CORONAVIRUS:

• Koorts (boven de 38 graden);
• Luchtwegklachten zoals hoesten (in het bijzonder droge hoest);
• Verkoudheid (verstopte neus/loopneus);
• Niezen;
• Kortademigheid (en zwaar gevoel op de borst).

Blijf dus thuis als u de bovenstaande symptomen heeft!

Belangrijk: als u verkoudheidsklachten met koorts heeft moet heel uw huishouden thuisblijven.

Bron: https://www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus

Neemt u de volgende maatregelen van de overheid in acht om verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen?

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat betekent dit voor onze cliënten en onze dienstverlening?

In deze lastig tijden moet D.O.Z. Thuiszorg extra hard haar best doen zodat u op een zo veilig mogelijke manier uw zorg kunt blijven ontvangen. Onze medewerkers volgen om die reden zeer strikt de adviezen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op.

In principe blijft uw zorg doorgaan, tenzij u daar bezwaar op heeft. Dit kunt u kenbaar bij ons maken door ons te bellen en uw zorgen uit te spreken. We kunnen in dat geval (tijdelijk) de zorg stopzetten.

Onze dagbesteding is voorlopig gesloten. Op het moment dat het weer veilig genoeg is om open te gaan zullen wij u daarover berichten.

Mocht u nog vragen hebben of onduidelijkheden ervaren kunt u altijd contact opnemen met ons via telefoonnummer 010 – 244 98 38.

Wat betekent dit voor onze medewerkers?

Een van onze grootste zorgen is het beschermen van ons personeel. Daarom werken zij zoveel mogelijk met preventieve maatregelen. Het advies van het RIVM is leidend hierin. Zij nemen daar de volgende vijf regels in acht bij het leveren van zorg:

• Handen met zeep wassen (minimaal 20 seconden);
• Papieren handdoeken/zakdoeken gebruiken om de handen mee af te drogen;
• Geen handen geven;
• Hoesten en niezen in de elleboog;
• Juist gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) zoals schort, handschoen, veiligheidsbril en masker – ook hierin heeft het RIVM weer richtlijnen
• Zoveel mogelijk disposables gebruiken (middelen die niet hergebruikt hoeven te worden).

Leerlingen en stagiaires
Leerlingen en stagiaires mogen gewoon aan het werk blijven, natuurlijk in overleg met hun onderwijsinstelling. Ook zij moeten dezelfde richtlijnen volgen als medewerkers.

Maatregelen bij een medewerker met klachten
Zorgmedewerkers met koorts en andere veel voorkomende klachten/symptomen van het coronavirus blijven thuis tot 24 uur nadat de klachten zijn verdwenen.

Voor meer informatie over het virus kunt u kijken op https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19#maatregelen

Zorg voor elkaar, samen zijn we sterker!

Over ons

D.O.Z. Thuiszorg staat garant voor een optimale-, schone- en efficiënte dienstverlening tegenover haar cliënten. Deze diensten staan open voor iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd of sociale kring mits u hiervoor geïndiceerd bent. Lees verder >>

Wat is thuiszorg?

Thuiszorg heeft meerdere dimensies. Dit kan zijn: verzorging- of verpleging aan huis of hulp bij de huishouding. Lees verder >>

Contactgegevens

Postadres
D.O.Z. Thuiszorg
Putselaan 60 unit 2
3074 JC Rotterdam

Bezoekadres
D.O.Z. Thuiszorg
Putselaan 60 unit 2
3074 JC Rotterdam

T: 010 – 244 98 38
F: 010 – 846 97 56

info@dozthuiszorg.nl

Website ontwikkeling door JVH webbouw JVH webbouw